Граничен контрол

Съгласно действащото законодателство притежателят на регистрирана търговска марка, географско означение, промишлен дизайн, патент за изобретение, носителят на авторски права или сродни на авторските може да поиска от митническите органи да осъществят граничен контрол чрез задържане на стоки, пренасяни през държавната граница, за които има основание да се смята, че нарушават притежаваното от него право.

IP Consulting® предлага на клиентите си ефективно правоприлагане и закрила срещу нарушители чрез въвеждане на граничен контрол, както и съдействие и последващо представителство в производства, инициирани при наличие на задържана нарушаваща права стока.

Екипа на IP Consulting® има дългогодишен опит в областта на прилагане на граничен контрол (над 15 години). Рабитили сме по въвеждането на граничен контрол на едни от най-известните в света марки, както и на водещи български марки за продукти от различно естество – фармацевтични продукти; продукти за автомобилната индустрия и части за тях; козметиични продукти; продукти на машиностроенето; дрехи; спортно оборудване и екипировка; продукти на хранително-вкусовата промишленост; стъкларски продукти предназначени за алкохолната промишленост; цветя и др.

Граничен контрол на европейски нови сортове растения

Гордеем се, с опита си при прилагане на граничен контрол на европейски нови сортове растения – цветя. За първи път осъществихме граничен контрал с ефективно задържане на цветя нарушаващи права на интелектуална собственост на юго-източната външна граница на Европейския съюз. При повторно извършен контрол за първи път бе използвана процедура за гарантиране на процеса на разпознаване на растенията чрез вземане на проби и осъществяване на ДНК анализ на преминаващите границата растения.

Със законовите разпоредби може да се запознаете от националния портал за интелектуална собственост ipbulgaria.bg.

   

   

 • Visit our new site

  Visit our new site IP Consulting.eu - Intellectual Property Consulting Agency
 •  

   

  IP Consulting Google+ page

  IP Consulting Ltd. on LinkedIn