OHIM на годишната среща на ECTA

Делегация на ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, водено от Президента Антонио Кампинос, взе участие в 31-ва годишна среща на Европейската асоциация за марка на Общността (ECTA) в Палермо, Италия. Г-н Кампинос беше гост-лектор на сесията, посветена на новите компетенции и практики на OHIM, която включваше дискусии с публиката и презентации от колеги и […]

ECTAДелегация на ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, водено от Президента Антонио Кампинос, взе участие в 31-ва годишна среща на Европейската асоциация за марка на Общността (ECTA) в Палермо, Италия.

Г-н Кампинос беше гост-лектор на сесията, посветена на новите компетенции и практики на OHIM, която включваше дискусии с публиката и презентации от колеги и външни експерти.

Годишната среща на ECTA, провела се 20-22 юни, е едно от най-важните събирания на експерти по ИС в Европейския съюз. Сред темите, обсъждани по време на сесиите, посетени от OHIM, бяха следващите стъпки на Европейската обсерватория за нарушения на правата върху интелектуалната собственост и практиката със заглавия на класовете, в следствие на случая IP Translator. Проведе се и разширена дискусия по отношение на предприетите от OHIM, национални ведомства по ИС и потребителски организации действия за постигане на нова конвергентна практика по темата Заглавия на класове (Class headings), въз основа на новата концепция “обхват на класовете”.

Източник: OHIM

Разгледайте още: