Мрежа от съдии дискутира относно престъпления с интелектуална собственост

OHIM съобщи, че през май тази година около 50 съдии, прокурори и правни експерти от Европейската комисия, Eurojust и изпълнителни организации като Интерпол, са били в Аликанте, за да обсъдят криминални аспекти, свързани с нарушаване правата на марките на Общността. Съдиите, повечето от които са ангажирани по наказателно правни въпроси и които съдийстват в съдилища […]

интелектуална собственостOHIM съобщи, че през май тази година около 50 съдии, прокурори и правни експерти от Европейската комисия, Eurojust и изпълнителни организации като Интерпол, са били в Аликанте, за да обсъдят криминални аспекти, свързани с нарушаване правата на интелектуална собственост.

Съдиите, повечето от които са ангажирани по наказателно правни въпроси и които съдийстват в съдилища за марки и дизайни на Общността в страни членки на ЕС, са взели участие в последния от настоящата серия семинари, организирани от OHIM. Тази серия от срещи събира над 400 висши правни експерти през 2010-2011, в опит да достигнат до общо разбирателство по отношение прилагането на мерки за защита на интелектуалната собственост.