Съветът на ЕС се съгласи да повери Обсерватория на OHIM

По време на заседание, провело се на 22 март, Съветът на Европейския съюз подкрепи предложението Европейската обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост да бъде поверена на  Ведомството за европейски марки и дизайни (OHIM). Наредбата, предлагаща промяната, която беше изготвена от Комисията, вече е приета от Европейския парламент. Очаква се тя да влезе в […]

обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственостПо време на заседание, провело се на 22 март, Съветът на Европейския съюз подкрепи предложението Европейската обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост да бъде поверена на  Ведомството за европейски марки и дизайни (OHIM).

Наредбата, предлагаща промяната, която беше изготвена от Комисията, вече е приета от Европейския парламент. Очаква се тя да влезе в сила към края на май.

Приветствайки решението на Съвета, Президентът на OHIM Антонио Кампинос каза, че новоприсъединената Обсерватория ще действа като надежден и независим орган, осигуряващ „по-добро разбиране на интелектуалната собственост“.

Източник: OHIM