Нов специализиран инструмент за търсене на търговски марки

Създаден е специален инструмент за търсене („TM5 ID List search tool“), който ще стартира съвсем скоро, за да улесни търсенето на споделената ID база данни, известна като TM5 ID List, която е разработена в тясно сътрудничество между партньорските ведомства в ТМ5. TM5 ID List е компилация от приблизително 14 000 предварително одобрени описания на стоки […]

The post Нов специализиран инструмент за търсене на търговски марки appeared first on IP Bulgaria.

търсене на търговски маркиСъздаден е специален инструмент за търсене на търговски марки („TM5 ID List search tool“), който ще стартира съвсем скоро, за да улесни търсенето на споделената ID база данни, известна като TM5 ID List, която е разработена в тясно сътрудничество между партньорските ведомства в ТМ5.

TM5 ID List е компилация от приблизително 14 000 предварително одобрени описания на стоки или услуги, които са свързани с търговските марки, за които се иска закрила. Заявителите за регистрация на търговски марки могат да бъдат сигурни, че ако посочените от тях стоки и услуги са в съответствие с TM5 ID List, те ще бъдат приети в всички ведомства от TM5, подобряване на предсказуемостта и последователността на решенията и правната сигурност сред тези ведомства за интелектуална собственост.

Предоставяйки улеснен достъп до специалния инструмент за търсене на търговски марки, партньорите от ТМ5 се стремят да осигурят максимално използване на TM5 ID List.

Към момента официалния списък е наличен само на английски език, но се полагат усилия да се направят преводи и на други езици, приети от избрани партньорски организации на TM5 (китайски, японски, корейски и 23-те официални езика на ЕС).

Инструментът за търсене TM5 ID List ще бъде достъпен през сайта на TM5 в рамките на следващите няколко седмици, а официално съобщение ще бъде направено в деня на пускането на същия уеб сайт.

Припомняме, че TM5 е групата, състояща се от Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Ведомството за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), Японското патентно ведомство (JPO), Корейското ведомство за интелектуална собственост (KIPO) и Държавната администрация за индустрия и търговия на Китайската народна република (SAIC).  60% от търговските марки, заявени по международен път произлизат от петте ведомства.

Източник: Ведомство за марка и дизайн на Общността

The post Нов специализиран инструмент за търсене на търговски марки appeared first on IP Bulgaria.