Европа губи хиляди работни места и милиарди евро заради фалшиви продукти

Продажбата на фалшиви парфюми, грим и продукти за лична хигиена като слънцезащитни кремове и шампоани на територията на Европейския съюз означава, че законните производители, търговци и дистрибутори губят около €4.7 милиарда от пропуснати приходи на година. Това се равнява на 7,8% от общите продажби в сектора за лична хигиена и козметика в рамките на ЕС-28. […]

The post Европа губи хиляди работни места и милиарди евро заради фалшиви продукти appeared first on IP Bulgaria.

фалшиви продуктиПродажбата на фалшиви продукти (парфюми, грим и продукти за лична хигиена като слънцезащитни кремове и шампоани) на територията на Европейския съюз означава, че законните производители, търговци и дистрибутори губят около €4.7 милиарда от пропуснати приходи на година. Това се равнява на 7,8% от общите продажби в сектора за лична хигиена и козметика в рамките на ЕС-28.

Загубата на такъв обем приходи води до 50,000 загубени работни места, тъй като легитимната индустрия продава по-малко, отколкото би го правила при липса на фалшифициране, затова и наема по-малко работници.

Тези заключения се съдържат в нов доклад на Ведомството за марка и дизайн на Общността (OHIM), действащо чрез Европейската обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост. Докладът, който е първи от серия икономически проучвания за оценка на икономическото въздействие на фалшифицирането върху европейската икономика, изтъква също, че ако се вземе предвид и отражението върху различните доставчици, заради различните форми на фалшифициране, легитимните европейски компании губят €9.5 милиарда от приходи и около 80,000 работни места.

Източник: OHIM

The post Европа губи хиляди работни места и милиарди евро заради фалшиви продукти appeared first on IP Bulgaria.