Улеснено електронно подаване на документи през сайта на Ведомството за европейски марки и дизайни

Електронното подаване на заявления за регистрация на търговски марки и дизайни на Общността ще бъде още по-лесно от досега през новия уеб сайт на OHIM, чието официално стартиране е насрочено за 2-ри декември. Целта на новия сайт е да предостави на потребителите пълен набор от електронни услуги, предлагайки цялостни и прости решения посредством широк кръг […]

електронно подаване на документиЕлектронно подаване на документи за регистрация на търговски марки и дизайни на Общността ще бъде още по-лесно от досега през новия уеб сайт на OHIM, чието официално стартиране е насрочено за 2-ри декември.

Целта на новия сайт е да предостави на потребителите пълен набор от електронни услуги, предлагайки цялостни и прости решения посредством широк кръг от онлайн инструменти и свързаните с тях услуги.

Новата платформа за подаване на документи по електронен път ще позволява на потребители, които не са тесни специалисти в областта да подават документи в пет лесни стъпки като използват по избор всеки от 23-те езика на Европейския съюз. Заявлението може да бъде запазено във всеки момент по време на процедурата.

Предвиден е отделен интерфейс за професионалисти в областта на интелектуалната собственост: структурирането на ясни раздели ще улесни заявяването в случаи с претенции за приоритет или старшинство.

Новият способ за електронно подаване на документи за регистрация ще въведе и нови навигационни функции, включително taxonomy, интуитивен, пазарно-ориентиран начин за класифициране на стоки и услуги, базиран на Ницската класификация.

Източник: OHIM