OHIM на Годишната среща на INTA 2012 във Вашингтон

Президентът на ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Антонио Кампинос, е във Вашингтон с делегация от експерти на OHIM, както и представители на датското и унгарското национални ведомства и ведомството на Бенелюкс, за да участват в 134-тата Годишна среща на Международната асоциация за търговски марки – INTA. За първи път, присъства на събитието на […]

INTAПрезидентът на ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Антонио Кампинос, е във Вашингтон с делегация от експерти на OHIM, както и представители на датското и унгарското национални ведомства и ведомството на Бенелюкс, за да участват в 134-тата Годишна среща на Международната асоциация за търговски марки – INTA.

За първи път, присъства на събитието на INTA заедно с партньори от други европейски ведомства по интелектуална собственост като част от Европейската мрежа за търговски марки и промишлени дизайни.

Представители на Ведомството ще посетят няколко срещи през трите дни, дискутирайки върху теми от описателни и генерични марки до реално използване и стратегии за МСП.

Успоредно на участието в тези срещи, всички членове на делегацията на OHIM присъстват на щанд в основната зала на Washington DC Convention Centre, предлагайки онлайн демонстрации на най-скорощните инструменти, свързани с интелектуалната собственост, произтекли от инциативите на Фонда за сътрудничество, по-специално TMview, който вече се е доказал като особено популярен сред потребителите, както и база данни EuroClass.

През неделя щандът на ведомството за европейски марки и дизайни бе посетен от 280 потребители, в това, което изглежда вероятно да бъде първия ден от много натоварения график за представителите на OHIM във Вашингтон до сряда включително.

INTA – Международната асоциация за търговски марки – има над 5.000 членове по цял свят, а Годишната среща е едно от най-важните световни събития в сферата на интелектуалната собственост, посетено тази година от над 9.000 регистрирани делегати и от много повече хиляди посетители на града за по-малки мерооприятия.

За повече информация относно участието на OHIM в това събитие, Ведомството ще публикува ежедневно информация на своя уебсайт, както и своите on-the-spot коментари на туитър профила @OAMITWEETS .

Източник: OHIM