МСП като притежатели на европейски търговски марки – компания Villafelpos

Като част от сътрудничеството между Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM и малки и средни предприятия от целия Европейски съюз, представители на OHIM посетиха португалския производител на хавлиени кърпи Villafelpos със седалище в Гимараеш. Основана през 1997г., тази компания произвежда и разпространява широка гама кърпи, вариращи от кърпи за лице до плажни хавлии, и […]

маркиКато част от сътрудничеството между Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM и малки и средни предприятия от целия Европейски съюз, представители на OHIM посетиха португалския производител на хавлиени кърпи Villafelpos със седалище в Гимараеш.

Основана през 1997г., тази компания произвежда и разпространява широка гама кърпи, вариращи от кърпи за лице до плажни хавлии, и осигурява работа на 58 служители.

Координаторът на фирмата за научни изследвания, развойна дейност и иновации, Жао Педро Сантош, говори за значението на закрилата на интелектуална собственост за компанията, обяснявайки, че Villafelpos понастоящем притежава три европейски търговски марки, две национални португалски търговски марки и един патент.

На уеб сайта на OHIM е поместено интервю, отразяващо посещение на представители на ведомството в централата на компанията и проведените разговори с някои от работещите там.

Източник: OHIM