Сътрудничество между Португалското национално ведомство и OHIM

Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM с гордост съобщи за големия успех на Симпозиума по Хармонизация с Португалското национално ведомство (INPI), който се проведе в Аликанте през март. INPI и OHIM заедно показаха силно позитивно и прагматично отношение във връзка със завършването на процеса на хармонизация на базата данни G&S. В момента осем национални […]

национално ведомствоВедомството за европейски марки и дизайни OHIM с гордост съобщи за големия успех на Симпозиума по Хармонизация с Португалското национално ведомство (INPI), който се проведе в Аликанте през март.

INPI и OHIM заедно показаха силно позитивно и прагматично отношение във връзка със завършването на процеса на хармонизация на базата данни G&S. В момента осем национални ведомства по интелектуална собственост споделят Хармонизираната база данни и са приели едни и същи формулировки за Стоки и Услуги на всеки отделен език. Това показва, че OHIM работи успешно за разширяването на своята мрежа за сътрудничество и увеличава своите партньорства за по-нататъшна конвергенция.

Източник: OHIM